Интернет технологиите са най-иновативният сектор в света

Компаниите Facebook, Amazon и Google са в челната петица на класацията на 50-те най-иновативни компании на специализираното в областта на новостите списание FastCompany. Това определя на IT сектора безспорно лидерство по отношение на разработването и въвеждането на нови идеи в бизнеса.
Класацията на FastCompany, която се прави всяка година, не използва количествени показатели като разходи за иновации през годината.

Изготвя се на базата на собствени анализи, които определят световните компании, доказали, че са стабилни по отношение не само на финансовите си резултати, но и развиват дейността си чрез нововъведения в съответните бизнес сфери. Списанието прави и класация на компаниите, разделени по отделните сектори, както и профил на всяка от тях, в който се обяснява с какво е заслужила мястото си сред 50-те най-иновативни.

Около 2/3 от цялата класация е заета с компании, които не са част от миналогодишното издание. В нея не фигурира и лидерът за 2009 г. - екипът на американския президент Барак Обама, отличен за проявената изобретателност в предизборната си кампания.

 

ЗА ОГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ НИ ПОТЪРСЕТЕ НА E-mail: info@electrotehnik.bg

Вход към facebook