Интернет технологиите са най-иновативният сектор в света

Компаниите Facebook, Amazon и Google са в челната петица на класацията на 50-те най-иновативни компании на специализираното в областта на новостите списание FastCompany. Това определя на IT сектора безспорно лидерство по отношение на разработването и въвеждането на нови идеи в бизнеса.
Класацията на FastCompany, която се прави всяка година, не използва количествени показатели като разходи за иновации през годината.

Изготвя се на базата на собствени анализи, които определят световните компании, доказали, че са стабилни по отношение не само на финансовите си резултати, но и развиват дейността си чрез нововъведения в съответните бизнес сфери. Списанието прави и класация на компаниите, разделени по отделните сектори, както и профил на всяка от тях, в който се обяснява с какво е заслужила мястото си сред 50-те най-иновативни.

Около 2/3 от цялата класация е заета с компании, които не са част от миналогодишното издание. В нея не фигурира и лидерът за 2009 г. - екипът на американския президент Барак Обама, отличен за проявената изобретателност в предизборната си кампания.

 

Sony ще конкурира Apple

Японският електронен гигант Sony разработва нова линия портативни продукти, за да се бори с аналогичните линии на Apple, съобщава АФП.

Източници, запознати с темата, са съобщили, че разработваните продукти включват смартфон, на който може да се играят игри за PlayStation, които смартфонът може да свали от интернет. Той се разработва съвместно със шведския партньор Ericsson.

Друг проект е преносимо устройство, което размива границите между нетбук, четец на електронни книги и PlayStation Portable (PSP).

Многофункционалното устройство вероятно ще се бори с очаквания iPad на Apple, допълва БГНЕС.

Новият смартфон и мултифункционалното устройство ще работят с онлайн медийните платформи на Sony, които ще започнат работа в САЩ този месец, като предлагат филми, сериали и музика, подобни на iTunes на Apple.

Останалите продукти също трябва да се появят на пазара през тази година.

ЗА ОГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ НИ ПОТЪРСЕТЕ НА E-mail: info@electrotehnik.bg

Вход към facebook