Процесор с рекордна производителност работи с по-малко енергия

 

Intel Corporation представи 10 нови Intel® Core™ 2 Duo и Intel® Core™ 2 Extreme процесори за потребителски и бизнес настолни и преносими персонални компютри и работни станции, като преформулира начина, по който компютрите работят, изглеждат и изразходват енергия и, най-важното, променя начина, по който хората ги използват.

Дългоочакваното семейство на процесорите вече има широка поддръжка. В процес на разработка са повече от 550 дизайна на клиентски системи – най-голям брой в историята на компанията. В крайна сметка, десетки хиляди фирми ще продават системи или компоненти, базирани на тези процесори.

Intel Core 2 Duo процесорите се произвеждат в няколко от най-модерните и високопроизводителни фабрики в света, използващи водещата 65-нанометрова технология на Intel. Версията за настолни компютри на процесорите увеличава производителността и е с над 40% по-висока енергийна ефективност спрямо предходния най-добър процесор на Intel.

Фамилията на процесорите е на базата на революционната Intel® Core™ Microarchitecture, разработена с цел да осигури висока, но енергийноефективна производителност.

С мощността на двете ядра, или компютърни двигатели, процесорите могат да обработват многобройни задачи по-бързо. Могат също така да работят по-гладко, докато много приложения са активни, като например писане на и-мейли едновременно с изтегляне на музикални или видео-файлове и сканиране за вируси.

Тези двуядрени чипове също така подобряват работата при преглеждане и гледане на high-definition video, като защитават РС-то и неговите устройства при електронна търговия и правят възможен по-дългия живот на батериите за по-леки преносими компютри.

Усъвършенствани иновации: Процесорите Intel Core 2 Duo and Extreme включват много авангардни новости, като например:

·Intel® Wide Dynamic Execution – Подобрява производителността и ефективността, тъй като всяко ядро може да изпълнява до 4 пълни инструкции едновременно като използва ефективен процес на работа на 14 нива.

·Intel® Smart Memory Access – Подобрява производителността на системата като скрива латентността на паметта и по този начин оптимизира използването на наличния bandwidth от компютърни данни, за да осигури данни на процесора, когато и където е необходимо.

·Intel® Advanced Smart Cache - Включва споделен L2 cache или резервоар памет, който намалява разхода на енергия като минимизира „трафика” на памет като същевременно увеличава производителността позволявайки на едно ядро да използва целия cache когато другото ядро не се използва. Само Intel осигурява тази възможност във всички сегменти.

·Intel® Advanced Digital Media Boost – Ефективно удвоява скоростта на изпълнение на инструкциите, широко използвани в мултимедийните и графични приложения.

·Intel® 64 Technology – Това усъвършенстване на 32-битовата архитектура на Intel поддържа 64-битовите компютри, включително позволява на процесора достъп до по-голям обем памет.

ЗА ОГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ НИ ПОТЪРСЕТЕ НА E-mail: info@electrotehnik.bg

Вход към facebook